10-28-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi
Mantarlı Tavuk Dürüm Tarifi
Malzemeler,
500 gram tavuk göğüs eti
500 gram kültür mantarı
2 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Servis için,
3 adet domates
5 adet taze soğan
1 kâse haşlanmış mısır
Yarım demet kıvırcık
10 adet kornişon turşu
Yarım demet mor lahana
5 adet lavaş ekmeği

Hazırlanışı,
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın
Mantarları yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin
Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın
Yayvan bir tencereye; sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın
Orta dereceli ateşte soğanın rengi değişene kadar kavurun
Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar pişirin
Tavuk, tuz ve kekiği tencereye ekleyip iyice karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Servis için gerekli malzemeleri doğrayın
Lavaş ekmekleri tavada ısıtın
Her bir lavaşın ortasına tavuklu, mantarlı harç koyun
Üzerine domates, lahana, turşu, mısır, serpin
Dürüm şeklinde sarıp sıcak servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|