Konu
:
Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )
Yalnız Mesajı Göster
Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )
Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )
MALZEMELER:
1 kg kuzu kuşbaşı
yarım kg yeşil erik (ya da çağla)
1 kg taze soğan
125 gram margarin
2 demet maydanoz
tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI:
Margarin eritilir
Et, erimiş yağ ile birlikte haşlanır
Tuzu ve baharatı eklenir
Pişmek üzereyken soğan ve maydanoz da, büyük parçalar halinde doğranarak, eklenir; biraz daha kaynatılır
Bu kaynama sırasında tencere ile kapağı arasına bir süzgeç yerleştirilir ve yıkanmış erikler süzgeçte, yemeğin buharıyla pişer
Pişen eriklerin bir kısmı yemeğe eklenirken bir kısmı da rendelenerek suyu yemeğe akıtılır
NOT: Alluciyenin bir mevsimi var; taze erik zamanı, yani mayıs ve haziran ayları
Ama kış için erikler salamura edilerek saklanabiliyor
Elbette, kokusu ve rengi taze erikli alluciye kadar yoğun olmuyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul