Yalnız Mesajı Göster

Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )



Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )

MALZEMELER:
1 kg kuzu kuşbaşı
yarım kg yeşil erik (ya da çağla)
1 kg taze soğan
125 gram margarin
2 demet maydanoz
tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI:
Margarin eritilir Et, erimiş yağ ile birlikte haşlanır Tuzu ve baharatı eklenir Pişmek üzereyken soğan ve maydanoz da, büyük parçalar halinde doğranarak, eklenir; biraz daha kaynatılır Bu kaynama sırasında tencere ile kapağı arasına bir süzgeç yerleştirilir ve yıkanmış erikler süzgeçte, yemeğin buharıyla pişer Pişen eriklerin bir kısmı yemeğe eklenirken bir kısmı da rendelenerek suyu yemeğe akıtılır

NOT: Alluciyenin bir mevsimi var; taze erik zamanı, yani mayıs ve haziran ayları Ama kış için erikler salamura edilerek saklanabiliyor Elbette, kokusu ve rengi taze erikli alluciye kadar yoğun olmuyor

Alıntı Yaparak Cevapla