Konu
:
Ali Nazik Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ali Nazik Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Ali Nazik Kebabı Tarifi
Ali Nazik Tarifi
MALZEMELER:
1 kg
patlıcan (Alâ naziklik Birecik patlıcanı; tombul, içi beyaz ve tohumsuz)
400 gr koyun budundan çekilmiş kıyma
100 gr sadeyağ
1-2 sivri biber
2-3 diş dövülmüş sarımsak
Süzülmüş yoğurt (patlıcanın yiyeceği kadar)
HAZIRLANIŞI:
Patlıcan, ekmek fırınında közlenir, kabukları soyulur
Tahta bir zeminde keskin bir bıçakla macun kıvamına getirilir
Süzülmüş yoğurda dövülmüş sarımsak eklenir
Kıyma sadeyağ ile kavrulur, günümüzde sıvıyağ yeğlenmekte
Ancak yumuşak kalmalı
İstenirse kavurma sırasında 1 kaşık pul biber eklenebilir; bu, hem yemeğin görüntüsünü güzelleştirecek hem de lezzetini artıracaktır
Sivri biberler çok ince kıvılır
Patlıcanlar ve sarımsaklı yoğurt birbirine iyice yedirilir, tabağa alınır
Üzerine kavrulmuş kıyma döşenir
Sivri biberle süslenir
Not: Ala naziğin şimdilerde domateslisi de yapılmaktadır
Bunun için soğan ve yeşil biber, kıymayla birlikte kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış 4-5 domates ve gerekiyorsa biraz su ekleniyor
Közlenip ezilmiş ve tabağa yerleştirilmiş patlıcanların üzerine döşeniyor
Süsleme için maydanoz serpiliyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul