Konu
:
Ali Nazik Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ali Nazik Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Ali Nazik Kebabı Tarifi
Ali Nazik Kebabı Tarifi
4 adet bostan patlıcanı
500 g kuzu kuşbaşı
2 diş sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
1/2 limon
Öncelikle bostan patlıcanları ocağın üzerinde veya fırında közlenir
Pişen patlıcanların kabuğu soyulur
Yarım limon bir kabın içine sıkılarak, 2 bardak su ile karıştırılır
Soyulan patlıcanların kararmaması için kabukların hepsi soyulana kadar limonlu suda bekletilir
Diğer taraftan kuşbaşı et tencerede haşlanarak, suyu çektirilir
Suyunu çektikten sonra tereyağı, tuz, karabiber, pul biber eklenerek kavrulur
Patlıcanlar ince ince doğrandıktan sonra servis tabağına ya da Borcam'a alınır
Süzme yoğurt hafif çırpılarak, sarımsak ilave edilir ve kıvamı akışkan hâle gelene dek çırpılır
Hazır olan yoğurt patlıcanın üzerine serilir
Ardından, kavrulmuş olan et üzerine ilave edilerek sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul