Konu
:
Dana Etli Enchilades Tarifi ( Meksika )
Yalnız Mesajı Göster
Dana Etli Enchilades Tarifi ( Meksika )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Etli Enchilades Tarifi ( Meksika )
Dana Etli Enchilades Tarifi ( Meksika )
1 kg
dana steak (bütün)
12 adet tortilla (mısır unu ile yapılmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 küçük baş soğan
2 diş sarımsak
3 su bardağı enchilada sos
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ
servis için:
1/2 su bardağı kıyılmış taze soğan
ekşi krem
Fırını 170 derecede kızdırın
Eti bütün olarak fırın tepsisine serdiğiniz alüminyum kağıdın üzerine koyup kağıdın kenarlarını biraz yukarı doğru kıvırın
Etin her tarafını sıvıyağ ile yağlayın
Üstüne tuz, kekik, kimyon serpin ve elinizle ovarak ete baharatları biraz yedirin
Soğanı temizleyip dörde bölün ve etin yanlarına koyun
Sarımsakları soyup dövün ve etin üzerine sürün
Daha sonra başka bir alüminyum kağıdı etin üstüne kapatıp, alüminyum kağıtların uçlarını birleştirin
Buharın çıkması için kapattığınız kıyılarda biraz açıklık bırakın
Fırına atarak,
et
, çatalla parçalanacak hale gelinceye kadar 3 saat pişirin
Eti fırından çıkarın
Alüminyum kağıdı dikkatlice açın ve eti iki çatal yardımı ile didin
Enchilada Sos'un 1/2 su bardağını etin üzerine ilave edin ve iyice karıştırın
Enchilada Sos'un bir kısmını bir kaşıkla dikdörtgen bir fırın kabının dibine yayın
Kalan Enchilada Sos'u bir tavaya koyun ve kısık ateşte yavaşça ısıtın
Başka bir tavaya hemen hemen 2 cm
derinlikte sıvıyağ koyun ve kızdırın
Yalnız yağınızı yakmamaya ve duman çıkacak kadar kızdırmamaya dikkat edin
Tortilla'yı içine attığınızda yağ biraz cızırdıyorsa ve yağda küçük kabarcıklar oluşuyorsa yağ gerektiği kadar kızmıştır
Yağınız gerekliği gibi kızınca, bir Tortilla'yı alın ve kızgın yağa atın
Tortillanın iki tarafını, hızlıca çevirerek 2'şer saniye kızartın
Yavaşça silkeleyerek tavadan çıkarın ve içine Enchilada Sosu koyduğunuz diğer tavaya koyun
Tortilla'yı iyice sosa batırıp çevirin, iki tarafını da sosa buladıktan sonra düz bir tabağa alın
Ortasına hazırlamış olduğunuz etlen 2-3 çorba kaşığı kadar koyun
Tortilla'yı sararak yağlamış olduğunuz fırın kabına koyun
Tüm Tortilla'lan bu şekilde hazırlayıp fırın kabına dizin
Tavada kalan Enchilada Sos'u hazırladığınız Enchililada'ların üstüne dökün
Sosun üstüne rendelenmiş taze kaşar serpin ve sıcak fırında 10 dakika peynir eriyinceye kadar pişirin
Fırından çıkarıp üzerine kıyılmış tane soğanları serpin ve yanında ekşi kremle servis yapın
Not: Ekşi krem bulamazsanız,
normal
krema içine 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu koyup karıştırın
Dilerseniz bu yemeği haşlanmış tavuk eti ile de yapabilirsiniz
Yalnız tavuk etini dittikten sonra tereyağı ile tavadan geçirirseniz yemeğiniz daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul