Konu
:
Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi
1 kg bulgur
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 baş sarmısak
1 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam maydonoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bulgur, irmik geniş bir kabın içerisinde sıcak suyla ıslatılıp yoğrulur
İçerisine un ve en son yumurtalar ekleneler iyice yoğrulur
Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yurlanır
Yuvarlanan hamurların ortasına parmak bastırılır
Köfte hamuru bitene kadar bu işlem devam eder
İyice kaynayan suya bir tutam tuz ve limon suyu ilave edilerek içerisine köfteler atılır
İyice kaynatılır
Kaynamış köftelerin suyu tamamen süzülür
Servis tabağına alınır
Diğer taraftan tava da sıvı yağ ve salça kavrulur
Üzerine rendelenen domatesler ve dövülmüş sarımsaklar konur
Tuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilir
Pişirilen sos köftelerin üzerine gezdirilir
Kıyılmış maydonozla süslenir
Sıcak ve soğuk olarak servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul