10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kadınbudu Köfte Tarifi
Sebzeli Kadınbudu Köfte Tarifi
1 kg köftelik kıyma
1 paket Knorr Köfte Harcı
3 çay bardağı su (225 ml)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 adet taze soğan (kıyılmış)
1/2 demet dereotu (kıyılmış)
1 adet havuç (rendelenmiş)
1/2 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
2 paket Knorr Çıtır Pane Harcı
4 adet yumurta
Bir miktar ayçiçek yağı (kızartmak için )
Bir miktar maydanoz (yaprak yaprak)
Bir miktar kırmızı biber (salçalık şerit şerit doğranmış üzeri için)
Bir miktar taze soğan (şerit şerit doğranmış üzeri için)
Bir miktar lavaş ekmeği (üzeri için)
1 Tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup kızdırdıktan sonra içine kıymanın yarısını koyup kavurun
2 Derin bir kaseye kalan çiğ kıymayı, kavrulmuş kıymayı, Knorr Köfte Harcı'nı, suyu, kıyılmış dereotunu, haşlanmış pirinci, taze soğanı, rende havucu ilave edip yoğurun
3 Kadınbudu harcına şekil verip ilk önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra Knorr Çıtır Pane Harcı'na bulayıp kızgın yağda kızartın Kızarmış köfteleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa dizin
4 Sebzeli kadınbudu köfteleri servis tabağına alıp lavaş ekmeği, kırmızı biber, maydanoz ve taze soğan ile süsledikten sonra arzuya göre Knorr Patates Püresi ile servis edin
|
|
|