Yalnız Mesajı Göster

Soslu Tavuk Kanadı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Tavuk Kanadı Tarifi



Soslu tavuk kanadı

12 adet tavuk kanadı
100 ml soya sosu
125 gr esmer şeker

Tavuk kanatlarını fırın kabına yıkayıp kurulayarak yerleştirin Bir kapta esmer şeker ve soya sosunu karıştırın Tavukların üstünü kaplayacak şekilde ilave edin Marine olmaları için 30 dakika bekletin Önceden 180° C'de ısıtılmış fırınınızda 30 dakika çevirerek tavuklar yoğun ve koyu bir renk alıp, içleri yumuşak kalacak şekilde pişirin Sıcak olarak servis yapın

SOSLU TAVUK KANADI

MALZEMESİ:
1 kg tavuk kanadı
2 su bardağı yoğurt
yarımşar çay bardağı süt ve sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
4-5 diş sarımsak
köri
toz kırmızıbiber
karabiber
tuz

Yoğurt, süt, salça, halka halka doğranmış soğanlar, kıyılmış sarımsak, sıvıyağla baharatları karıştırıp bir terbiye hazırlayın ve tavuk kanatlarını içine atarak 2 saat buzdolabında bekletin Tavuk kanatlarını fırın ızgarasında kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla