Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi



2 adet orta boy havuç

3 adet orta boy patates

1 adet orta boy kereviz

100 gram arpacık soğanı

1 kilo kuzu eti (5 adet incik veya 5 parça kol)

10 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 bağ kıyılmış maydanoz

1) Havucu temizleyip boyuna 4'e yarınız Köşelerini bıçakla hafifçe kesiniz ve sonra 3'er santim büyüklüğünde parçalara ayırınız

2) Patatesleri soyup ortadan 4'e yarıp köşeli kısımlarını bıçakla hafifçe kesiniz

3) Kerevizi 8'e yarıp patates gibi soyarak köşeli kısımlarını kesiniz

4) Hep birlikte soğanları da suyun içine atıp bir kenara ayırınız

5) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz

6) Etler tam kaynamaya başlarken ateşten alıp suyunu süzünüz ve soğuk su ile yıkayıp başka bir tencereye koyunuz

7) Üzerine suyunu ve tuzunu koyup orta ateşte kaynatarak 45 dakika pişiriniz

8) Patatesler hariç diğer sebzeleri ilâve edip 15 dakika daha pişiriniz

9) Patatesleri ilâve olarak 30 dakika daha pişirip üzerine maydanoz serperek servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla