Konu
:
Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy kereviz
100 gram arpacık soğanı
1 kilo kuzu eti (5 adet incik veya 5 parça kol)
10 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
1) Havucu temizleyip boyuna 4'e yarınız
Köşelerini bıçakla hafifçe kesiniz ve sonra 3'er santim büyüklüğünde parçalara ayırınız
2) Patatesleri soyup ortadan 4'e yarıp köşeli kısımlarını bıçakla hafifçe kesiniz
3) Kerevizi 8'e yarıp patates gibi soyarak köşeli kısımlarını kesiniz
4) Hep birlikte soğanları da suyun içine atıp bir kenara ayırınız
5) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz
6) Etler tam kaynamaya başlarken ateşten alıp suyunu süzünüz ve soğuk su ile yıkayıp başka bir tencereye koyunuz
7) Üzerine suyunu ve tuzunu koyup orta ateşte kaynatarak 45 dakika pişiriniz
8) Patatesler hariç diğer sebzeleri ilâve edip 15 dakika daha pişiriniz
9) Patatesleri ilâve olarak 30 dakika daha pişirip üzerine maydanoz serperek servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul