Konu
:
Hollandez Balığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hollandez Balığı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hollandez Balığı Tarifi
Hollandez Balığı Tarifi
İki büyük deniz levreğinin (1,5 kg kadar) orta kemiğini çıkartın
Parçaları tekrar ikiye bölün
Bu sekiz parça kılçıksız balığı tavada ısıtılmış yarım su bardağı beyaz sirkede her iki tarafı beyazlaşıncaya kadar pişirin
Derisini üzerinden sıyırın
Kalan kılçıkları tekrar kontrol edilip, ayıklayın
Balıkları, ısıya dayanıklı cam bir tepsiye yan yana koyun
Diğer tarafta bir tencerede bir çorba kaşığı unu hafifçe sarartın, iyice soğuduktan sonra iki su bardağı sütte beşamel sos hazırlayın, içine bolca kaşar peyniri rendesi ilave edip balıkların üzerine dökün
En üste tekrar rende kaşar peyniri serpin
Önceden 200 derece ısıtılmış fırınına sürün
Üzeri pembeleşince çıkartın
Not: Buharda pişmiş minik havuç, mısır ve patateslerse sütlü balığın vazgeçilmez garnitürleridir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul