Konu
:
Düğün Eti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Eti Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Eti Tarifi
Düğün Eti Tarifi
MALZEME
1 kilo koyun eti
6 kaşık yağ
3 adet domates
5 adet patates
3 adet soğan
4 bardak su
kırmızı biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Yağ bir tencereye konup kızdırılıp, etler iri parçalara ayrılır ve içine atılır
Kanştıra karıştıra beş dakika pişirilir
Etler bir başka kaba almır
Soğanlar ince dilinip aynı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Domatesler kabukları soyulup aynı tencereye doğranır Bunun pişirilmesi de beş dakika sürer
Bundan sonra tencereye su, kırmızı biber ve tuz konur
Su kaynamağa yüz tutunca, bir kenara ayrılan etler tencereye atılır ve hepsi birden 2-2,5 saat pişmeğe bırakılır
Ondan sonra tabağa alınan etlerin etrafı süslenir ve sofraya getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul