Konu
:
Düğün Eti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Eti Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Eti Tarifi
Düğün Eti Tarifi
1 kilo kuşbaşı koyun eti
3 kaşık tereyağı veya margarin
2 baş soğan
4 domates
Yenibahar
Tarçın
Karanfil
Tuz
Karabiber
Bir tencerede üç kaşık tereyağını kızdırır içine etleri atarız
Bu sırada bir tahtada ince ince kıydığımız soğanı da katar ve kavurmağa başlarız
Bundan sonra, kabuklarını çıkardığımız iki domatesi, kavrulan etlerin ve soğanın üzerine, lokma lokma doğrarız
Tuzunu koyup domates salçamsı bir hal alıncaya kadar karıştırırız
Yenibahar, tarçın, karanfil atar, üzerine üç bardak sıcak su ekleriz
Orta ateşte pişirmeğe bırakırız
Etler pişmeğe yüz tutunca tencereyi ateşten indirir, içindekileri bir tepsiye alırız
Geriye kalan iki domatesin kabuklarını çıkarır, halka halka doğrarız ve etlerin üzerine koyup tepsiyi fırına veririz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul