Yalnız Mesajı Göster

Düğün Eti Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Eti Tarifi



Düğün Eti Tarifi

1 kilo kuşbaşı koyun eti
3 kaşık tereyağı veya margarin
2 baş soğan
4 domates
Yenibahar
Tarçın
Karanfil
Tuz
Karabiber

Bir tencerede üç kaşık tereyağını kızdırır içine etleri atarız Bu sırada bir tahtada ince ince kıydığımız soğanı da katar ve kavurmağa başlarız Bundan sonra, kabuklarını çıkardığımız iki domatesi, kavrulan etlerin ve soğanın üzerine, lokma lokma doğrarız Tuzunu koyup domates salçamsı bir hal alıncaya kadar karıştırırız Yenibahar, tarçın, karanfil atar, üzerine üç bardak sıcak su ekleriz Orta ateşte pişirmeğe bırakırız Etler pişmeğe yüz tutunca tencereyi ateşten indirir, içindekileri bir tepsiye alırız Geriye kalan iki domatesin kabuklarını çıkarır, halka halka doğrarız ve etlerin üzerine koyup tepsiyi fırına veririz

Alıntı Yaparak Cevapla