Yalnız Mesajı Göster

Kerevizli Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevizli Tavuk Tarifi



Kerevizli tavuk

Malzemeler
250 gr fileto tavuk göğsü
yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 ince dilim taze zencefil, soyulmuş ve ince ince doğranmış
2 adet taze soğan, 5 cm lik parçalara bölünüp uzunlamasına, ince ince doğranmış
1 sap taze kereviz sapı, dilim dilim kesilmiş
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı soya sosu

Bir kase içine yıkadığınız, kuş başı doğranmış tavukları koyun Tuzu, yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin, iyice karıştırın Tava içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyin Tavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırın Pişen tavukları başka bir tabağa alın Ateşin altını iyice açın ve tavanın içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyin Sırasıyla biber, kereviz sapı, zencefil ve yeşil soğanı ekleyin 30 saniye boyunca karıştırın Tavukları ve soya sosunu ekleyin Hepsini 1 -15 dakika çevirerek karıştırın Sıcak sıcak, pilavla servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla