Yalnız Mesajı Göster

Tavada Şiş Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavada Şiş Kebabı Tarifi



Tavada Şiş Kebabı Tarifi

500 gram koyun eti (kuşbaşı)

1 çay kaşığı biber

tuz

1 çorba kaşığı yağ (tereyağı)

Etleri tuzlayıp, biberleyin 5 - 6 saat sonra şişlere geçirip kor ateşte bir iki defa çeviriniz Bir saat böyle bırakınız Sonra yağı kızdırıp etleri içine atınız Nar gibi olunca servis yapınız

Not: Kömür ateşi üzerinde şiş kebabında et aynı şekilde hazırlanır Şişe geçirirken 2-3 parça et arasına domates ve defne yaprağı konur Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzü çevrilir ve pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla