Konu
:
Roulede Tarifi ( Et Dolması )
Yalnız Mesajı Göster
Roulede Tarifi ( Et Dolması )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Roulede Tarifi ( Et Dolması )
Roulede Tarifi ( Et Dolması )
MALZEMELER:
4 parça dana budundan dövülmüş uzun
et
parçaları
Un
Tuz
Karabiber
Kızartmak için yağ
1 bardak et suyu (300 ml et bulyona 150 ml su ilave edin)
Limonlu kekik otu Dolgusu için:
3 tane taze soğan veya ince pırasa
3-4 adet havuç
3-4 adet kereviz sapı
Yarım demet maydanoz
Sebzesi: (toplam 800gram) pırasa, taze fasulye, mantar ve küçük patates
Terbiyesi için:
100 ml üzüm çekirdeği yağı veya çiçek yağı
2-3 çorba kaşığı kırmızı üzüm sirkesi
Yarım çorba kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
ince kesilmiş taze soğanları, havucu, kereviz saplarım ve maydanozu karıştırıp et parçalarının üzerine (1-2 çorba kaşığı kadar) yerleştirin ve et parçalarını yuvarlayıp rulo haline getirin
Küçük ızgara şişleri ile veya kürdanla sarmaları sabitleyin
Hazırladığınız terbiyenin içinde köfteleri bir saat bekletin
Unu, tuz ve karabiber ile karıp sarmaları bulayın
Bir tencerenin içinde kızgın yağda et dolmalarını muntazam bir şekilde kızartın
Bir bardak et suyunu ilave edin
Kapağı kapalı tencerede hafif ateşte bir saat pişirin
Daha sonra et dolmalarını tencereden alın
Tencerede kalan et suyuna un ilave edin
Temizledikten sonra sert kalacak şekilde sebzeleri haşlayın
Daha sonra süzgeçte suyunu akıtın ve hazırlamış olduğunuz terbiye ile karıştrın
Et sarmalarını bir tabağa koyup sebzeleri ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul