Yalnız Mesajı Göster

Pirzola Kotlet Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzola Kotlet Tarifi



Pirzola Kotlet Tarifi

1 kilo koyun veya dana pirzolası
Bir yemek tabağı un
Bir yemek tabağı galeta unu
3 yumurta
Kızartmak için zeytinyağı

Koyun veya dana pirzolasının kemiklerini alırken kasaba kırdırırız Kotletinizi yapacağınız zaman da, önce pirzolaları tuzlayın, karabiber dökün, sonra da bir tabağa unu, öteki tabağa da galeta ununu koyup hazır ediniz Bir başka tabağa da üç yumurtayı sarısı ve beyazıyla birlikte iyice çalkalayınız Un ve yumurtaya da birer tutam tuz ektikten kızartmayı yapacağınız tavaya zeytinyağını, ya da nebati yağını koyarak ateşte kızmaya bırakınız Onlar kızarken, pirzolaları, önce una, sonra yumurtaya, daha sonra galeta ununa batırıp, tavadaki kızgın, yağın içine atınız
Her iki yüzü de nar gibi kızardıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz Yanına garni olarak, patates kızartması, püresi, haşlama taze, ya da kuru bezelye, pilâv, eğer mevsimiyse havuç haşlama veya püre konulabilir

Not: Bu kotlet istenirse balığa da uygulanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla