Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi



Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi

MALZEMESİ
1 kg balık (uskumru tekir, hamsi, sardalya)
2 kaşık tereyağı ya da margarin
tuz
karabiber
1 çay bardağı su
5-6 diş sarmısak
maydanoz

YAPILIŞI
Balıkları temizleyiniz Altı geniş bir tencereye diziniz Üzerlerine suyu, tuzu, sarımsakları koyup tencerenin ağzını kapatıp orta hararetli ateşte 15-20 dakika pişiriniz Balıklar pişince tencereyi ateşten alıp on dakika bekleyiniz Balıkları dağıtmadan servis tabağına yerleştiriniz Tencerede su varsa onu da servis tabağına dökünüz Tereyağı ya da margarini eritip balıkların üzerine dökünüz Kıyılmış ya da dal halindeki maydanoz ve limonla süsleyip servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla