Konu
:
Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi
Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi
MALZEMESİ
1 kg
balık (uskumru tekir, hamsi, sardalya)
2 kaşık tereyağı ya da margarin
tuz
karabiber
1 çay bardağı su
5-6 diş sarmısak
maydanoz
YAPILIŞI
Balıkları temizleyiniz
Altı geniş bir tencereye diziniz
Üzerlerine suyu, tuzu, sarımsakları koyup tencerenin ağzını kapatıp orta hararetli ateşte 15-20 dakika pişiriniz
Balıklar pişince tencereyi ateşten alıp on dakika bekleyiniz
Balıkları dağıtmadan servis tabağına yerleştiriniz
Tencerede su varsa onu da servis tabağına dökünüz
Tereyağı ya da margarini eritip balıkların üzerine dökünüz
Kıyılmış ya da dal halindeki maydanoz ve limonla süsleyip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul