Konu
:
Kuzu Etli Genger Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Genger Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Genger Tarifi
Kuzu Etli Genger Tarifi
MALZEMELER:
1 kg genger (deve dikeni)
Yarım kg kemiksiz kuzu kuşbaşı et
500 gram yoğurt
1 baş soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Gengerlerin dikenli yapraklarını alıp saplarının üzerlerini sıyırarak temizleyin
Bir parmak uzunluğunda kesip kararmaması için limonlu suda bekletin
Küp küp doğradığınız soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında pembeleşinceye kadar kavurun
Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup suyunu biraz çekinceye kadar kavurmaya devam edin
Küçük
doğranmış domates, tuz ve salçayı da ekleyip karıştırın
Gengerleri de ekledikten sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişirin
Üzerine yoğurt dökerek sıcak servis yapın
Not: İstenirse düdüklü tencerede
15
dakika pişirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul