Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Genger Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Genger Tarifi



Kuzu Etli Genger Tarifi

MALZEMELER:
1 kg genger (deve dikeni)
Yarım kg kemiksiz kuzu kuşbaşı et
500 gram yoğurt
1 baş soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Gengerlerin dikenli yapraklarını alıp saplarının üzerlerini sıyırarak temizleyin Bir parmak uzunluğunda kesip kararmaması için limonlu suda bekletin Küp küp doğradığınız soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında pembeleşinceye kadar kavurun Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup suyunu biraz çekinceye kadar kavurmaya devam edin Küçük doğranmış domates, tuz ve salçayı da ekleyip karıştırın Gengerleri de ekledikten sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişirin Üzerine yoğurt dökerek sıcak servis yapın

Not: İstenirse düdüklü tencerede 15 dakika pişirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla