Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Enginar Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Enginar Yahnisi Tarifi



4 adet orta boy enginar

Yarım kg tavuk buttan kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı su

Enginarlar alt kısmından elma gibi soyulmaya başlanır Sonra üst yaprakları kesilir Ortadan kesilir ve tüylü kısmı alınır Bir kaç parçaya kesilir ve limonlu suya konur Bu arada yarım daire şeklinde doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir Tavuk eklenir, suyunu bırakmaya başlayınca salça katılır Limonlu sudan enginarlar alınır, karışıma eklenir, tuz serpilir Sıcak su eklenir, kapak kapatılır yaklaşık yarım saat orta-kısık ateş arası konumda pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla