Konu
:
Tavuklu Enginar Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Enginar Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Enginar Yahnisi Tarifi
4 adet orta boy enginar
Yarım kg tavuk buttan kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Enginarlar alt kısmından elma gibi soyulmaya başlanır
Sonra üst yaprakları kesilir
Ortadan kesilir ve tüylü kısmı alınır
Bir kaç parçaya kesilir ve limonlu suya konur
Bu arada yarım daire şeklinde doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir
Tavuk eklenir, suyunu bırakmaya başlayınca salça katılır
Limonlu sudan enginarlar alınır, karışıma eklenir, tuz serpilir
Sıcak su eklenir, kapak kapatılır
yaklaşık yarım saat orta-kısık ateş arası konumda pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul