Konu
:
Tas Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tas Kapama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tas Kapama Tarifi
Tas Kapama Tarifi
MALZEMELER:
750 gram parça kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Büyük kuşbaşı doğranmış
et
, küp küp doğranmış soğan, centilmiş sarımsaklar, salça, baharat, tuz ve zeytinyağını bir kaba koyup iyice harmanlayın
Üzerine güveç kapatıp ters çevirin
Güvecin yanlarına 3 su bardağı su koyun
Tasın üzerine bir taş koyun
Kapamayı odun ateşinin üstüne konan sacayağında 3 saat kadar yavaş yavaş pişirin
Kapama tasının kenarından güvecin içine sızan et suyuna 1 bardak kaynar su ekledikten sonra ılık suda bekletilip süzülmüş pirinci koyun
Tasla güvecin arasındaki boşluğa yayılmasını sağlayın
20 dakika daha közde tuttuğunuz güveci ateşten alıp üzerine bir kapak koyarak sofra bezine sarın
Bu şekilde
15
dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul