Konu
:
Üç Kardeş Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üç Kardeş Güveci Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üç Kardeş Güveci Tarifi
Üç Kardeş Güveci Tarifi
1 diş sarmısak
350 gram kuzu böbrek yatağı
350 gram kuzu böbreği
350 gram kuzu ciğeri
4 adet iri domates
2 adet halka gibi doğranmış sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
24 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1) Etleri alabilecek büyüklükte bir güvecin içini, tamamen 1 diş sarımsakla ovunuz
Kalan sarmısağı atınız
2) Güvecin içini az yağla tamamen yağlayınız
3) Yağ hariç bütün malzemeyi ilâve ediniz
Yağı eritip üzerine dökünüz
4) Bir kere karıştırarak güvecin ağzını, güvecin üzerinden sarkan yuvarlak kesilmiş 3 adet yağlı kâğıtla kapayınîz
Kapadıktan sonra bir sicimle sıkıca bağlayınız
5) Kâğıdın üstten yanmaması için yaldızlı kâğıt varsa yaldızlı kâğıt ile sarınız
6) Yoksa bir kapak kapatıp, 2,5 saat orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz
Sonra servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul