Yalnız Mesajı Göster

Etli Aşır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Aşır Tarifi



Etli Aşır Tarifi

MALZEMELER:
Yarım kilo kemiksiz incik
2 su bardağı dövülmüş buğday
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı pul biber
1 tutam tuz
150 gram tereyağı
150 gram ceviz içi

HAZIRLANIŞI:
Buğday ve nohudu bir gece suda bekletin Etle birlikte nohut ve buğdayı düdüklü tencerede bir saat pişirin, iyice pişmiş olan bu karışımı ezilene kadar dövün Tuz, pul biber ve kimyon ekleyin Aşiri, servis yapılacak tabağa alın Bir tavada tereyağı eritip iri ceviz tanelerini ekleyerek biraz soteleyin Cevizleri servis tabağmdaki aşirin üzerine dökün (Sıcak olarak servis yapılırken, üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir)

Alıntı Yaparak Cevapla