Konu
:
Koyun Kavurması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Koyun Kavurması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koyun Kavurması Tarifi
Koyun Kavurması Tarifi
1 çorba kaşığı yağ
1 kilo az yağlı koyun eti (kemiksiz but, böbrek yatağı veya kol)
2 adet soyulmuş küçük soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kekik
1) Etin sığabileceği küçük bir tencereye yağı koyup eritiniz
2) Etleri ve soğanı ilâve edip tencerenin kapağını sıkıca kapayarak orta ateşe oturtunuz
3) Zaman zaman karıştırarak et suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca ağır ateşe alınız
4) Yine, zaman zaman karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirip içinden soğanları çıkarıp atınız
5) Tuzunu, biberini ve kekiğini serpip 15 dakika daha aynı şekilde kavurup hemen servis yapınız
Not: Kurban kavurmaları hariç, yağlı etle yapılan kavurmalar, bilhassa lokanta ve otellerde tercih edilmemektedir
Bu şekilde yağ koyup servisten önce yağı süzdürebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul