Yalnız Mesajı Göster

Koyun Kavurması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Kavurması Tarifi



Koyun Kavurması Tarifi

1 çorba kaşığı yağ

1 kilo az yağlı koyun eti (kemiksiz but, böbrek yatağı veya kol)

2 adet soyulmuş küçük soğan

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı kekik

1) Etin sığabileceği küçük bir tencereye yağı koyup eritiniz

2) Etleri ve soğanı ilâve edip tencerenin kapağını sıkıca kapayarak orta ateşe oturtunuz

3) Zaman zaman karıştırarak et suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca ağır ateşe alınız

4) Yine, zaman zaman karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirip içinden soğanları çıkarıp atınız

5) Tuzunu, biberini ve kekiğini serpip 15 dakika daha aynı şekilde kavurup hemen servis yapınız

Not: Kurban kavurmaları hariç, yağlı etle yapılan kavurmalar, bilhassa lokanta ve otellerde tercih edilmemektedir Bu şekilde yağ koyup servisten önce yağı süzdürebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla