Konu
:
Milföylü Tavuk Baget Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Tavuk Baget Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Tavuk Baget Tarifi
5 Adet Tavuk baget
5 Yaprak Milföy hamuru
2 Diş Sarmısak
5 Adet Arpacık Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
3-4 Yemek Kaşığı Margarin
1 Adet yumurta
Yeteri Kadar Tuz-Karabiber
1 Tutam Kimyon (İsteğe Göre)
4 Adet Domates (orta boy)
Margarin eritilir
Tavuk bagetler yağda pembeleşinceye kadar kızartılıp ayrı bir kaba alınır
Arpacık soğanlar yağda pembeleştirilir
Üzerine domates ilave edilip kavrulur
Daha sonra sarmısaklar ilave edilir
İsteğe göre tuz, karabiber ve kimyon ilave edilip bagetler bu karışımın içine konulur
Üzerini örtecek kadar su ilave edilir
Yarım saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır
İyice piştikten sonra bagetler karışımın içinden alınır
Suyu ayrı bir kaba süzülür
Milföy hafif açıldıktan sonra pişmiş olan baget milföyün ortasına yerleştirilir
yanına suyu süzülmüş malzemeden konur
Kemiği dışarıda kalacak şekilde bohçalanır
Hazırlanmış bohçalar bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 15 dakika fırınlanır
Üzerileri kızardıktan sonra servis tabağına alınır süzülen sostan üzerine gezdirilip patates püresi ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul