Konu
:
Dana Külbastı (İtalya) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dana Külbastı (İtalya) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Külbastı (İtalya) Tarifi
Dana külbastı (italya) tarifi
Dana budundan 1 kilo etin kemiklerini, yağlarını, sinirlerini ve derisini çıkarıp temizledikten sonra yumurta büyüklüğünde kesiniz
Bunları keskin bir bıçakla birer birer düzgünce ve uzunlamasına açınız
Tuzlayıp biberleyip, üzerine soğan suyu gezdirip bırakınız
Bir iki saat sonra dana eti parçalarını 2 kaşık kızgın tereyağına atınız
Kuvvetli ateşte çevire çevire pişirdikten sonra etleri çıkarınız, tencerede kalan yağa bir kaşık un karıştırarak Esmer Meyane yapınız
Bunu 1 bardak et suyuyla ıslatıp tuz, biber, kıyılmış maydanoz, sarımsak ve mantar ilâve ederek kaynatınız
Sonra etleri içine atınız, yarım saat hafif ateşte pişiriniz
Sahana ya da tabağa koyarken etin üstüne diziniz
Salçayı üzerine dökünüz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul