Konu
:
Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi
Tavuklu Karnıyarık Tarifi
Malzemeler;
? 2 tane iri tombul patlıcan ( Çizgili soyulmuş, tuzda acı suyu çıkarılmış
)
İç harcı için:
? 2 tane kemiksiz tavuk butu
? 3 tane orta boy kuru soğan
? 2 tane yaşil biber
? 2 tane sarı biber
? 2 tane kırmızı biber
? 3-4 tane domates
? Tane karabiber
? Kırmızı biber
? Pul biber
? Kekik
? Köri ( isteğe bağlı )
? Tuz
Yapılışı:
İç harcını aynı tavuk sote gibi hazırlayalım
Derisi ayrılan tavukları istediğimiz büyüklükde doğruyalım, tencereye koyalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim
Kuru soğanları iri iri doğrayalım va tavuklara ekleyelim
Ardından biberleri ekleyip iyice pişirelim, sonrasında domatesleri ve baharatları ekleyelim ve pişirelim
Patlıcanları soyalım iki parmak kalınlığında halka halka keselim
Tuz serpelim ve bekletelim acı suyu çıkınca durulayalım ve suyunu sıkalım
Ben teflon tavada kısık ateşde çok az sıvı yağ koyarak pişirdim, bu şekilde çok hafif oluyor
Pişen patlıcanlar pişirme kabına yerleştirilir
Kaşık yardımı ile ortaları açılır
Hazırladığımız iç harcından yeteri kadar doldurulur
Üzerine dilimlenmiş minik domates ve biber yerleştirilir
Sosun Yapılışı:
Küçük bir tava yada tencerede yarım kaşık domates salçası ve bir kaşık biber salçası eklenir çok az sıvı yağ ile kavrulur
Üzerine sıvak su ve yeterince tuz ilave edilir bir taşım kaynadımı ocakdan alınır
Pişirme kabındaki tavuklu patlıcanların üzerine yavaş yavaş gezdirilir
200-250 C* Fırına verilir, üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul