Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi



Tavuklu Karnıyarık Tarifi

Malzemeler;

? 2 tane iri tombul patlıcan ( Çizgili soyulmuş, tuzda acı suyu çıkarılmış)

İç harcı için:

? 2 tane kemiksiz tavuk butu

? 3 tane orta boy kuru soğan

? 2 tane yaşil biber

? 2 tane sarı biber

? 2 tane kırmızı biber

? 3-4 tane domates

? Tane karabiber

? Kırmızı biber

? Pul biber

? Kekik

? Köri ( isteğe bağlı )

? Tuz

Yapılışı:

İç harcını aynı tavuk sote gibi hazırlayalım Derisi ayrılan tavukları istediğimiz büyüklükde doğruyalım, tencereye koyalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim Kuru soğanları iri iri doğrayalım va tavuklara ekleyelim Ardından biberleri ekleyip iyice pişirelim, sonrasında domatesleri ve baharatları ekleyelim ve pişirelim

Patlıcanları soyalım iki parmak kalınlığında halka halka keselim Tuz serpelim ve bekletelim acı suyu çıkınca durulayalım ve suyunu sıkalım Ben teflon tavada kısık ateşde çok az sıvı yağ koyarak pişirdim, bu şekilde çok hafif oluyor

Pişen patlıcanlar pişirme kabına yerleştirilir Kaşık yardımı ile ortaları açılır Hazırladığımız iç harcından yeteri kadar doldurulur Üzerine dilimlenmiş minik domates ve biber yerleştirilir

Sosun Yapılışı:

Küçük bir tava yada tencerede yarım kaşık domates salçası ve bir kaşık biber salçası eklenir çok az sıvı yağ ile kavrulur Üzerine sıvak su ve yeterince tuz ilave edilir bir taşım kaynadımı ocakdan alınır

Pişirme kabındaki tavuklu patlıcanların üzerine yavaş yavaş gezdirilir 200-250 C* Fırına verilir, üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla