Yalnız Mesajı Göster

Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi



6 Parça kuzu kapama

6 dal yeşil soğan

1 demet marul

Tuz

Karabiber

Sıvı yağ

Kuzu kapamaları güzelce yıkayın Bir tavada yağı kızdırın, kızan yağda kuzu kapama parçalarını eşit derecede kızartın Kızarttığınız parçaları çelik yayvan bir tencereye dizin Bir tarafta güzelce yıkanmış yeşil soğan ve marulu ince ince kıyın Kuzu kapamaları kızarttığınız yağda (yağ fazla olmasın) soteleyin Sotelediğiniz yeşillikleri diğer tarafa aldığınız kuzu kapamaların üzerine yayın Tuzu ve karabiberini serpin 1 fincan su dökün, ağzı alüminyum folyo ile sarıp kapağını kapatın Kısık ateşte 30-45 dakika pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla