Yalnız Mesajı Göster

Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi



10 bağ yeşil soğan (50 adet)

1 tatlı kaşığı tuz

Az karabiber

1 kilo kuzu eti (but veya böbrek yatağı veya kol, 5 parça)

3 su bardağı et suyu (yoksa su)

2 bağ dereotunun yaprakları

1) Soğanların yeşil kısımlarını 5 santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz Sonra 5'er santim uzunluğunda kesiniz

2) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz

3) Tam kaynayacağına yakın ateşten alıp, soğuk su ile yıkayıp susuz olarak başka bir tencereye koyunuz

5) Başka bir tencerede kaynar suda soğanları 1 dakika haşlayıp süzünüz Susuz olarak etlerin üzerine ilâve ediniz

6) Dereotunu serpip kapağını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız

Not: Et, süt kuzusu ise, pişme süresi 45 dakikadır 2 su bardağı su yeterlidir

Alıntı Yaparak Cevapla