Yalnız Mesajı Göster

Hindi Hakkında Bilgiler

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Hakkında Bilgiler



Hindi Hakkında

Hindi, çok çeşitli biçimlerde; sote, fırın, ızgara, haşlama, doldurulmuş, vb hazırlanabildiğinden, hemen her davette de, rahatlıkla sunulabilir Üstelik, rejim perhiz uzmanlarının en çok öğütledikleri besin olduğunu da unutmamak gerekir 100 g'lık, göğüs tarafından, derisi alınmış hindi eti, aynı miktarda derisi alınmış piliç ve tavuk etine eşit miktarda kalori içermesine karşılık, doymuş yağ oranı çok daha düşüktür Bu yüzden de, özellikle Batı ülkelerinde, hindi tüketimi gün geçtikçe artmaktadır
Ayrıca hindinin göğüs eti, özel tadı ve yumuşaklığıyla, pek çok yemeğin hazırlanmasında, dana eti yerine kullanılabilir Biraz daha ağır tatlı but etleriyse, gene çeşitli yemeklerde koyun etinin yerini alabilir
500 gramlık hindi göğüs etinden, genellikle 0,5 cm kalınlığında 8 dilim flato elde edilebilir; ayrıca istenirse, dilimler hafifçe dövülerek, biraz inceltilebilir
Hazırlama biçimi ister kızartma, ister haşlama, ister ızgara vb olsun, hindi etinin'de, tıpkı piliç eti gibi, aşırı pişirilmediği zaman daha lezzetli olduğunu unutmamak gerekir Kıvamında pişirme, bütün özel suyunu Ve lezzetini korumanın tek yoludur

Alıntı Yaparak Cevapla