Konu
:
Pazılı Kuzu Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Kuzu Kapama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Kuzu Kapama Tarifi
600 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 demet pazı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 adet domates (sosu için)
2 diş sarmısak (sosu için)
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın
Ocağın altını kapatmadan 1-2 dakika önce tuzu ilave edin
Etin suyunu süzdürün
Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını ısıtıp soğan ve eti orta ateşte kavurun
Karabiber ilave edip harmanlayın
Pazı yapraklarını haşlayıp tezgaha serin
Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın
Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın
Zeytinyağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu bir tavaya alıp pişirin
Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın
Üzerine domates son ilave ederek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul