Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Kuzu Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Kuzu Kapama Tarifi



600 gr kuşbaşı et

1 adet soğan

1 demet pazı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

4 adet domates (sosu için)

2 diş sarmısak (sosu için)

2 adet kesme şeker

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın Ocağın altını kapatmadan 1-2 dakika önce tuzu ilave edin Etin suyunu süzdürün Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Zeytinyağını ısıtıp soğan ve eti orta ateşte kavurun Karabiber ilave edip harmanlayın Pazı yapraklarını haşlayıp tezgaha serin Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın Zeytinyağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu bir tavaya alıp pişirin Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın Üzerine domates son ilave ederek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla