Konu
:
Pazılı Kuzu Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Kuzu Kapama Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Kuzu Kapama Tarifi
1 kilo kuzu eti, (böbrek yatağı veya kol, 5 parça)
1 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
3 su bardağı et suyu (yoksa su)
1 bağ pazı
5 bağ yeşil taze soğan (25 adet)
2 bağ dereotunun yaprakları
Etlerin üzerini kapatıncaya kadar soğuk su koyup hızlı ateşe koyunuz
Etler tam kaynayacağına yakın ateşten alıp soğuk su ile yıkayınız
Susuz olarak başka bir tencereye koyunuz
Üzerine tuzunu, biberini ve suyunu ilâve ediniz
Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz
Sonra 5'er santim uzunluğunda doğrayınız
Pazıları temizleyip yıkadıktan sonra ortadani ikiye bölünüz
Bol kaynar suda soğanlarla birlikte pazıları 2-3 dakika haşlayıp süzgece dökünüz
Tamamen susuz olarak etlerin üzerine serpip üzerlerine dereotunu da serpiniz
Bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul