Konu
:
Tavuklu Keşkek (Samsun Yöresi) Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Keşkek (Samsun Yöresi) Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Keşkek (Samsun Yöresi) Nasıl Yapılır Tarifi
Tavuklu Keşkek Tarifi (Samsun Yöresi)
Malzemeler:
? 1 adet tavuk göğüsü (Haşlanmış ve tiftiklenmiş)
? 1 kilo buğday (Aşurelik)
? Tuz
? Tavuk suyu veya normal su
Sosu İçin:
? 1 tutam Kırmızı Biber
? Tereyağ
? 1*tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
Akşamdan ıslattığınız buğdayı geniş bir tencerenin içinde kaynatın
iyice kaynayan ve ortalarından ayrılan buğdayları bir süzgeç içine alın, suyunu süzün ve buğdayları ezin
Mikserlede çırpabilirsiniz
Ayrı bir tencerede kaynayan pişen tavuk göğüsünü suyunun içerisinden çıkarın, lif lif olacak şekilde parçalayın
Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen buğdayları koyun, üzerine kaynattığımız tavuk suyundan ve az tuz ilave ederek karıştırın
Yeteri kadar tavuk suyu koyduktan sonra (muhallebi kıvamında olmalı ) lif lif hazırlanan tavuk göğüslerini buğdayın içine ilave edin
Tahta kepçe ile keşkeği ezerek karıştırın
Yada mikser yardımı ilede yapabilirsiniz
İyice sakız gibi oluncaya kadar karıştırarak pişirin
Servis tabaklarına hazırladığınız keşkeğin üzerine tereyağı ile kavurduğunuz salça, kırmızı biber sosu gezdirerek sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul