Konu
:
Kelecoş Tarifi (İğdır)
Yalnız Mesajı Göster
Kelecoş Tarifi (İğdır)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelecoş Tarifi (İğdır)
KeLecoş Tarifi (Iğdır)
Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
1 Çay fincanı
nohut
1 kg
yeşil
soğan
1 kuru
soğan
2 kaşık tereyağı
1 lt
et suyu
100 gr
kıyma
Tuz
Kara
biber
Nane
Yoğurt
Yapılışı:
Önce kuru
soğan
yemeklik doğranır
Tereyağında kavrulur, et suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır
bir gece önceden suda bekletilmiş
nohut
önceden haşlanır ve hazırlanır
Kaynamaya bırakılan et suyuna ikiye ayrılmış
nohut
lar da ilave edilir
Nohutlar pişerken diğer tarafta kıyma, kara
biber
tuz ile yoğrulur
Cevizden biraz küçük köfteler yapılır
Haşlanmakta olan
nohut
lara bu köfteler eklenir
Bulgur yıkanıp oda ilava edilir
Tuzu ilave edilir pişmeye yakın yeşil
soğan
ların yeşil kısımları ince ince doğranıp yemeğin içine atılır ve 10-15 dk kavnadıktan sonra, yemek ocaktan indirilir, servis tabağına alındıktan sonra
yoğurt
ilave edilir, onun üzerine de yağda kızdırılımış nane dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul