Yalnız Mesajı Göster

Kelecoş Tarifi (İğdır)

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelecoş Tarifi (İğdır)



Kelecoş Tarifi ( Van )

MALZEMELER:
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı den(Döğme)
yarım su bardağı yeşil mercimek
İki avuç ak pancar
3 yemek kaşığı tere yağı
2 su bardağı kurut

YAPILIŞI:
Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur 10-15 dakika kaynatılır Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Ocaktan indirilir, üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır

Not: Vanın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen buz gibi ayranın yanında muhteşem yemek olan keledoş Van halkının vazgeçilmez yemeklerindendir

Alıntı Yaparak Cevapla