Konu
:
Kelecoş Tarifi (İğdır)
Yalnız Mesajı Göster
Kelecoş Tarifi (İğdır)
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kelecoş Tarifi (İğdır)
Kelecoş Tarifi ( Van )
MALZEMELER:
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı den(Döğme)
yarım su bardağı yeşil mercimek
İki avuç ak pancar
3 yemek kaşığı tere yağı
2 su bardağı kurut
YAPILIŞI:
Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır
Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur
10-15 dakika kaynatılır
Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir
Ocaktan indirilir, üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra
servis
yapılır
Not: Vanın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır
Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen buz gibi ayranın yanında muhteşem
yemek
olan keledoş Van halkının vazgeçilmez yemeklerindendir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul