Konu
:
Domates Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi
Domates Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi
4 parça tavuk ince göğüs fileto
2-3 mantar
2 domates
4 diş sarımsak
1 tutam kıyılmış maydanoz
3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik (hepsinden birer tutam)
Etleri sarmak için alüminyum folyo kağıt
Domates Sos için:
1 kutu doğranmış konserve(konkase) domates veya 4 taze olgun domates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
2 dal taze fesleğen
2-3 diş sarımsak
Tuz
Baharatın hepsini küçük bir kaba alıp zeytinyağı ile iyice karıştırın
Etlerin iki yüzünü de bu karışıma bulayıp bir tabağa dizin ve bir kenarda bekletin
Mantarları ovarak temizleyin
Maydanoz kıyın
Domatesleri soyup minik küpler halinde konkase) doğrayın
Sarımsakları soyup dilimleyin
Bütün doğranmış malzemeyi bir kaba alıp üzerine 1 kaşık zeytinyağı, tuz, karabiber serpip karıştırın
Etleri 15x15 cm ebatlarında kesilmiş alüminyum kağıt parçaların üzerine alıp ortalarına sebzeli karışımı paylaştırın ve sıkıca sararak (rulo şeklinde) kapatın
Bir fırın kabına veya derince bir tepsiye dizip bir miktar su ekleyin ve 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin
Sos için verilen malzemeyi bir sos kabında koyulaşana kadar pişirin
Blenderle ezerek sos kıvamına getirin
Et rulolarını folyolarından çıkarıp servis tabağına alın ve üzerlerine sıcak sos dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul