Konu
:
Stifado Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Stifado Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Stifado Tarifi
Stifado Tarifi
MALZEMELER:
1 kilo dana eti (50 gramlık parçalara bölünür)
1 kilo arpacık soğanı (kabukları soyulup yıkanır)
2 büyük domates (kabuğu soyulup ufak doğranır)
4 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 bardak zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
4 defne yaprağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karanfil
Tuz
Karabiber
Şeker
250 gram yeşil zeytin
HAZIRLANIŞI:
1/2 bardak zeytinyağında arpacık soğanları pembeleşinceye kadar karıştırın ve bir tabağa çıkarın
Et
parçalarını aynı zeytinyağında hafifçe çevrip, sirke ilave edin
Domates, 1/2 bardak zeytinyağı, defne yaprağı, sarımsak ve baharatı eklenip çok hafif ateşte
15
dakika pişirin
Ete arpacık soğanları da ekleyin
Et yumuşayıp
yemek
kendi suyuyla kalıncaya kadar pişirmeye devam edin
Yeşil zeytinler kaynar suda 10 dakika bekletip kevgirde süzdükten sonra, yemeği ateşten almadan ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul