Konu
:
Tavuk Haşlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Haşlama Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Haşlama Tarifi
2 Adet havuç
2 Adet patates
2 Adet kuru soğan
Yarım kilo tavuğun beyaz eti
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
Yeterince su
Tuz
Hazırlanışı
Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın
Bir hafta buzlukta bekletin
Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın
Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın ayçiçek yağında soteleyin
Tencereye aldığınız tereyağı ile birlikte havuç ve soğanı kavurun
Yeterince su ilave ederek, kaynatın
Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin
Tuzunu ayarlayın
Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın
Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin
Bir süre kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul