Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



2 Adet havuç
2 Adet patates
2 Adet kuru soğan
Yarım kilo tavuğun beyaz eti
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
Yeterince su
Tuz

Hazırlanışı
  • Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın
  • Bir hafta buzlukta bekletin
  • Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın
  • Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın ayçiçek yağında soteleyin
  • Tencereye aldığınız tereyağı ile birlikte havuç ve soğanı kavurun
  • Yeterince su ilave ederek, kaynatın
  • Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin
  • Tuzunu ayarlayın
  • Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın
  • Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin
  • Bir süre kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla