Yalnız Mesajı Göster

Penumbra: Black Plague Oyunu İnceleme

Eski 10-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Penumbra: Black Plague Oyunu İnceleme

Bana Ne Bulaştı Böyle!

Şunu söylemeliyim ki Black Plague'nin atmosferi Overture'dan çok daha korkutucu İlk oyunda karşımıza düşman olarak kurtlar, devasa yer altı solucanları ve büyük örümcekler vardı Bu bölümdeki düşmanlarımız bir tür virüse maruz kalmış ve mutasyona uğramış insanlar olacak Belli belirsiz konuşmaları, çıplak ayaklarının ıslak sesleri ve ellerindeki fenerlerle bizi arayıp duracaklar etrafta

Düşmanlarımızın yapay zekaları gerçekten başarılı Yaratıklar sadece görmüyorlar, duyuyorlar da Bir keresinde koridorlarda gezerken ayak sesleriyle irkildim ve görünmeden hemen yanımdaki kapıyı açıp içeri girdim, kapının arkasına da odada bulduğum kutuları dayadım Fakat o kapının önünden geçerken çıkardığım kutu seslerini duydu ve kapıyı zorlamaya başladı Birkaç başarısız denemeden sonra açamayacağını anladı ve altın vuruşunu yaparak kapıyı kırmayı başardı Yapay zeka konusunda gördüğüm en bariz eksiklik ise düşmanların her yeri gezememesi Sadece belirlenen yollarda dolanıp durdukları için bir noktadan sonra oyun kolaylaşmaya başlıyor

Ha! O Ses De Neydi Öyle!

Penumra'nın ses efekleri de profesyonel yapımları aratmayacak nitelikte Oyundaki her materyal farklı durumlarda farklı sesler çıkarıyor Örneğin karton bir kutuyu metal bir yüzey üzerinde sürüklerken farklı, taş bir yüzeyde sürüklerken farklı sesler çıkıyor Tabi bu farklı sesler gerçekteki sesler kaydedilerek oluşturulmuş Bunun dışında bizimle konuşan karakterlerin, zombilerin, kurtların ve örümceklerin seslendirmeleri de başarılı Müzikler ise ortamla tam uyum sağlayan, zaten gergin olan atmosferi daha da geren bir yapıya sahip

Grafiklerden biraz önce bahsetmiştim Biraz daha detaya inmek gerekirse yüksek poligonlu ve gerçekçi modellere iyice alıştığımız şu günlerde düşük poligonlu modeller ve objeler pek tatmin edici görünmüyor Kaplamalar için ise en fazla idare eder yorumunu yapabileceğim Çünkü çeşitlilik fazla değil ve çok tekrar ediyorlar Artık her oyunda kullanılan ışık ve kaplama efektleri Penumbra�da da var Bunların yanında motion blur,bloom ve noise gibi post processing efektlerinin olması oyunun olduğundan daha güzel görünmesini sağlamış Genel olarak dönemin biraz gerisinde kalmış olsa da sahip olduğu shaderlar ve post processing efektleri grafikleri bir nebze kurtarıyor

Alıntı Yaparak Cevapla