Yalnız Mesajı Göster

Quake 4 Oyunu İnceleme

Eski 10-25-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Quake 4 Oyunu İnceleme

Senaryo ne kadar bayat olursa olsun, zaman zaman hüzünlenecek heyecanlanacak ve yerinizden zıplayacaksınız Q4'te hepsini yaşamanız olası Yani bir oyundan fazlası Q4 kesinlikle bir kez oynanıp bir kenara atılması gereken bir oyun değil Unutmadan, oyunu sakın easy modda oynamayın, hiçbir zevk almazsınız

Karakter modellemeleri ve kullanılan sesler çok başarılı Ara sıra gelen müzik ve yaratıkların attığı çığlıklar atmosferi tamamlayan faktörlerden Ama oyundaki en önemli unsurlardan biri multiplayer'ın nasıl olduğu Maalesef bu konuda pek iç açıcı konuşmam mümkün değil Nedeni ise grafik motorunun kalabalık deathmatch'larda çok performanslı olamaması, yani Q3'te olduğu gibi hızlı ve temposu hiç düşmeyen bir oyun oynayamayacaksınız Ama bu sadece multiplayer için geçerli Oysa ki single modda öyle değil Adrenalin banyosuna hazırlanın

Peki, bu kadar güzel grafikli bir oyun benim makinem de çalışır mı?

Bu konuda Q4, FEAR'a okkalı bir tokat yapıştırıyor Raven öyle bir optimizasyon yapmış ki insanın inanası gelmiyor Öyle ki, Doom 3'ten daha performanslı çalışıyor Bu konuda Monolith'in bence Raven'dan öğreneceği daha çok şey var Bu arada Q4, ID ve Raven ortaklığı ile meydana geldi İki usta firmanın elinden çıkan oyunun kötü olması düşünülemezdi zaten Grafikler olsun sesler olsun sınıfının bir numarası

Birçok oyuncunun aksine bence bu senenin en iyi yapımı FEAR değil Q4'tür Nedeni FPS oyunlarında oyuncunun istediği aksiyondur Gereksiz yere etrafta dolaşmak veya aptal bulmacalarla oyuncuyu sıkmak değildir Q4 ise bekleneni veren bir yapım Çeşit, çeşit düşmana birçok değişik silah ile dehşet saçmak bir oyuna bu kadar iyi aktarılamazdı Bu arada oyundaki düşman sayısı Serious Sam'deki gibi abartı değil telaşlanmayın Peki, FEAR'ı oynamadım mı? Tabii ki oynadım ve çok beğendim zaten bitirmek üzereyim Ama Q4'ün verdiği tadı veremedi bana Kalite olarak ta Q4 bence bir adım önde

Ama Quake'nin konsepti belli Bu tarz oyunlarda fazla değişiklik yapamazsınız Çünkü yaptığız değişiklik iyi olmazsa klasik olan bir oyunu yerle yeksan edersiniz Bunu da hiçbir firma göze almak istemez Bence Q4 eski serilerindeki gibi grafik alanı dışında değişikliklere gidilmemesi iyi olmuş

Sanırım oyun ile ilgili anlatılması gereken her şeyi anlattım Diyeceğim bu oyunu alın Uzun bir süre bu kadar kaliteli bir oyun oynayamayabilirsiniz Özellikle oyun piyasasının canlandığı şu günlerde diğer hit oyunların arasından sıyrılabilen bir oyun Q4 ID Software ve Raven'ı kutluyorum Quake efsanesi devam ediyor

Alıntı Yaparak Cevapla