10-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
(Ps3) Gran Turismo 5 İncelemesi
Bir de müzikleri eleştireyim Oyunun ana menüsünde çalan Caz-Lounge tipi müzikler gerçekten iğrenç Kazunori efendi bunları çok mu aramış bilemedim, oyunun müzik listesine girip biraz değiştirebiliyorsunuz ancak hep Japon sanatçıların (!) muhteşem parçaları ile karşılaşıyorsunuz Örneğin rock, elektronik vs gibi parçalar da var ancak bunlar da pek güzel değil Allahtan PS3′ünüz üzerinden kendi müzik klasörlerine ulaşma imkanı tanınmış, müzik sorununu böyle aşabilirsiniz
Sonuç olarak, bizlerin artık canını sıkacak şekilde gecikmeye sebep olsa da, bazı eksikliklerine rağmen PS3′ün en iyi yarış oyunu ile karşı karşıyayız diyebiliriz sanıyorum Tabi ki diğer oyunlarda da bulunan aynı eksikliklerin GT5′te “giderilmeden” konması, “GT5′in o zaman ne üstünlüğü var” gibi bir sorunun oluşmasına sebep olacaktır Bu durumda diyorum ki, en azından diğerlerine göre daha başarılı grafikler, bu grafiklerle sabit 60 FPS’lik görüntü akıcılığı, 16 kişiye kadar çoklu oyunculu yarışlar, gerçekçi sürüş fizikleri gibi faktörleri sayabiliriz
Kötü müzikler, sadece Arcade ve Time Trial modlarında kullanılabilen PS3 Eye Head Tracking özelliği, bazı araçların kötü modellenmiş olması veya modellemelerindeki özensizlikler, sadece Premium araçların çok iyi modellenmiş olması ve sadece bunların kokpit kamerası ile kullanılabilmesi, grafiklerdeki bazı hatalar gibi faktörlerden not kırdım ancak notum kıt değil Zira, oyunu sevenlerin uzuuuuuuuuunca süreler başında durabilmesi, 1000 civarında aracı kullanma fırsatı sunması, detaylı modifiye ve araç ayarları ile sürüşe doğrudan etki edecek biçimde oynayabilme imkanı vermesi, özellikle Premium araçların gerçeğe yakın şekilde modellenmiş olması, Go-Kart, Ralli, Nascar yarışları yanında çeşitli markaların etkinlikleri vb gibi birçok yarış-test etkinliği, oyuna sahip arkadaşlar ile online oynama imkanı gibi faktörleri de göz önünde bulundurduğumuzda Editörün Seçimi ödülünü kaçırıyor ancak
şeklinde bir not almayı başarıyor Ancak daha önce söylediğim gibi, gerçekten bir simülasyon-sever olmanız gerekli Saf sürüş garantisi diyelim biz buna Çünkü büyük resme baktığınıza aslında GT5′in size GRID veya NFS Bu örneği efsane simülasyon olan Live For Speed olarak da verebiliriz, bu oyunun kitlesi bambaşka ve GT5 de biraz bu yöne kayıyor Örneğin GRID’i çok sevmiş ve alışmış birisi, GT5′i oynadığında “bu ne ya, berbat” diyebiliyor GT’yi almak için karar vermeye çalışanlar, oyunun bu faktörünü öncelikli olarak göz önünde bulundurmalı, aksi halde hüsrana uğrayabilirler
Herkese iyi sürüşler, iyi oyunlar Hatta EA’nın yarış oyunlarında yaptığı gibi yapayım;
“Bu videolardan, yarışlardan gaza gelmeyin, gerçek hayatta etrafınızdakilere zarar verebileceğinizi unutmayın, her zaman emniyet kemerinizi takın ve kurallara uyun, yarışmak için kendi bölgenizdeki özel yarış pistlerine g
inceleme alıntıdır
|
|
|