Yalnız Mesajı Göster

Harry Potter Ve Ölüm Yadigârları Bölüm 2 Oyunu Tam Çözümlü İnceleme

Eski 10-25-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Harry Potter Ve Ölüm Yadigârları Bölüm 2 Oyunu Tam Çözümlü İnceleme

Kırılma Noktası: (“a turn of events” nasıl tam olarak çevrilir bilmiyorum ama, kaderin dönmesi ibrenin yön değiştirmesi tadında bir anlamı var) Bu bölüm aralıksız aksiyon dolu ama bir o kadar da sıkıcı bir bölüm Bölüme bir sinematikle başlıyoruz ve malum ölü taklidi sahnesinin hemen akabinde her şey başlıyor Ve gariptir, senaryonun bilimum hassas yerlerinde skate-board yapmış oyunu hazırlayan abiler Nasıl mı ? Önce Neville Longbottom Gryffindor’un kılıcını çekiyor ve Voldemort’un attığı büyü kılıçtan geri sekip Bellatrix’i yaralıyor Sonra Harry Hagrid’in kollarından aşağı atlıyor ve o hengamede Draco, Harry’ye asasını veriyor Ve burada bir düello başlıyor Harry ile Voldemort arasında Voldemort’un can barını sıfırladıktan sonra kaçmaya başlyıoruz Voldemort kara bir bulut halinde uzun süre takip ediyor bizi Hogwarts’ın merdivenlerinde ve koridorlarında Burada görev, tam gaz koşarken etraftaki objeleri parçalamak, patlatmak ve Voldemort’u yavaşlatmaya çalışmak Görevi başarabilirsek kısa süreli olmak kaydıyla bir nefes alabiliyoruz

“Kızımı bırak seni **** !!”: Bir ara bölüm… Genel akıştan bağımsız olarak intikam için ufak bir mola veriyoruz Kimin intikamı mı ? Başlıktan tahmin edebileceğiniz üzere Molly Weasley… Molly’yi kontrol ederek Bellatrix’i öldürmeye ve içimizi soğutmaya çalışıyoruz Tek amaç bu Bellatrix’in uçup kaçmalarına kayıtsız kalıp stratejimizi bozmaksızın “güvenli” savaşırsak baş ağrıtacak bir bölüm değil

*Oyun bir kaç koldan ilerliyor bu aralar, fark etmişsinizdir Bir kol da Ron ve Hermione’nin Nagini’yi bulup öldürme çabası üzerine ilerliyor Nagini’yi Hogwarts merdivenlerinde ararken karşımıza çıkan ölümyiyenleri garnitür niyetine yedikten sonra (öyle dediğime bakmayın, bu bölümde çok sıkı ölümyiyenler de denk gelebiliyor) nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde birden Harry’ye yardım edesi geliyor Hermione’nin Hermi ? N’apıyon kızım sen ? demeye kalmadan dışarı çıkmış oluyorlar Hemen arkalarından bin Gollum sinsiliğinde yaklaşan Nagini tam saldıracakken Neville Longbottom maskesi ve melon şapkasıyla yetişip Nagini’nin boynuna gösterişli bir “Z” çiziyor

Son Çarpışma: Harry ve Voldemort’u kaldığımız yerden takip etmeye devam ediyoruz bu bölümde Kitapta hiç bahsedilmediği halde, filmde de yapıldığı gibi asaları kenetleme hatasına imza atan arkadaşları en içten dileklerimle kutluyorum

Düello devam ededursun, biz bu sırada birden Ginny Weasley oluyoruz ve ortak salonun kapısının önünde okulun son savunma hattını oluşturuyoruz Harabelerin arasında, yanımızda bir kaç ağzı süt kokan öğrenciyle 100-200 civarında ölüm yiyeni hakladıktan sonra son düelloya kaldığımız yerden müdahil olma şansını yakalıyoruz

“Asalar kenetlendi” demiştik Burada yapmamız gereken yön tuşlarını kullanarak asamızı Voldemort’unkiyle aynı hizada tutarak asalar arasındaki hattı olabildiğince düz tutmak Çizgi eğilip bükülünce Voldemort’un “avada kedavra”sı Harry’ye santim santim yaklaşmaya başlıyor Çizgiyi düz tutmayı başardığımız her saniye biraz daha yaklaşıyoruz mutlu sona İki kez ölümün eşiğine gelen Voldemort can havliyle savuşturuyor tehlikeleri ama üçüncüde engel olamıyor ölümüne

Düelloyu kazandıktan sonra önce köprü üstünde üçlümüzü gördüğümüz bir sinematik, sonra yaklaşık bir dakika süren “19 yıl sonra”…

Credits kısmı da biraz ilginç Oyunun yapım kadrosunu göstermeden önce ufak bir kolaj sıkıştırmışlar araya EA Games’in yaptığı bütün Harry Potter oyunlarından ufak bölümler var kolajda Kronolojik sırayla ilerleyen oyun kesitleri bize “ahanda bakın, neredeydiiik, nerelere geldik… bu kadar güzelleştirmişiz oyunu yaaaa!” demeye çalışsa da, aslında serinin nasıl grafik yönünden yükselirken oynanabilirlik yönünden dibe vurduğunu gözler önüne sermekten başka bir işe yaramıyor

GENEL DEĞERLENDİRMELER

Grafikler 60

Senaryo 50

Efektler 70

Oynanabilirlik 45

Tür: Simulasyon yönü, Arcade’a oranla daha ağır basıyor

Oyunu şahsen ben Dangerus olarak bitirdüm çok keyifli bir oyun ve bir o kadarda zor kolay gelsin

Alıntı Yaparak Cevapla