Yalnız Mesajı Göster

Gıdaların Renk Sırrı

Eski 08-03-2007   #1
Ergenekon
Varsayılan

Gıdaların Renk Sırrı



Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine göre gıdaların yararları

Unutulmaması gereken ise, bir yiyeceğin rengi daha koyuysa daha fazla besleyici olduğu

Kırmızı
Kırmızı renkli yiyecekler likopen bakımından zengin ve kanser riskini azaltıyor
Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir

Mor
Mora yakın yiyecekler de, aynı özelliğe sahiptir Üzüm, kırmızı şarap, böğürtlen, ahududu ve kırmızı elma bu tür yiyeceklerin başında gelir

Portakal sarısı
Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önyeici ve hücreleri yenileyici Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates

Sarı ve portakal sarısı
Bu tür yiyecekler başta C vitamini olmak üzere hücreleri koruyor ve beta-kriptoksin gibi bir çok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor Portakal, yeşil fasulye ve avakado bu grupta anılıyor

Sarı ve yeşil
Bu tür yiyecekler lutein, keraten içeriyor ve göz sağlığı için yararlı
Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu tür yiyeceklere örnek

Yeşil
Yeşil renkli yiyecekler ise, genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere karşı önleyici özellik taşıyor Brokoli, brüksel lahanası, karnıbahar, lahana bu tür besinlerin başında geliyor

Beyaz/Yeşil
Bu tür yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor Soğan, sarımsak, kereviz, armut, beyaz şarap bu grupta yer alıyor

Alıntı Yaparak Cevapla