Konu
:
Yüksek Performans İçin Acil Tedbirler
Yalnız Mesajı Göster
10-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otomatik çalışmaların engellenmesi:
Başlat/Çalıştır komutu ile gelen ekrandaki Aç kutusuna msconfig yazın
Takip eden penceredeki Başlangıç sekmesinde bulunan gereksiz kayıtları devre dışı bırakın
Kaynak tasarrufu:
Farenin sağ tuşunu kullanarak Bilgisayarım üzerine tıklayın ve Özellikler komutunu çalıştırın
Gelişmiş sekmesindeki Performans başlığı altındaki Ayarlar düğmesine tıklayın
Takip eden penceredeki En iyi performans için ayarla seçeneğini işaretleyin
Bunu işaretledikten sonra masaüstündeki ikonlar hoşunuza gitmeyebilir
Bunun için dediğim seçeneği işaretledikten sonra sadece Masaüstü ile başlayan seçeneği işaretleyin yeter
DOS kalıntılarının kapatılması:
"System
ini" ve "Win
ini" DOS dosyalarına sadece 16 Bit zamanından kalma çok eski programlar için ihtiyaç duyarsınız
Eğer bu tür programlar kullanmıyorsanız "msconfig" penceresindeki Genel sekmesini etkinleştirin
Seçmeli Başlangıç altındaki bu DOS dosyalarınnı devre dışı bırakın
Çekirdek takasının engellenmesi:
Windows, işletim sistemi çekirdeğinin (kernel) bir parçasını güvenli bir yere atar ve bu nedenle daha da yavaşlar
Kayıt Defteri Düzenleyisi'ni açın ve "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMcurrentControlSetC ontr olSession ManagerMemory Management" anahtarı altındaki "DisablePagingExecutive"kaydının değerini "1" olarak değiştirin
Ağ aramasını engelleyin:
Tek başına çalışan bir bilgisayar için ağ aramasına gerek yo
Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın ve "HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows Curr entVersionExplorerAdvanced" anahtarı altındaki "NoNetCrawling" kaydının değerini "1" olarak değiştirin
Zorunlu kapanış:
Windows'un kilitlenen uygulamalara rağmen kapanmasını sağlamak için, Kayıt Defteri Düzenleyici'sinden "HKEY_CURRENT_USERControl PanelDektop" anahtarı altındaki "AutoEndTasks" kaydının değerini "1" olarak değiştirin
Arkadaşlar hepsini denedim ve mükemmel sonuç aldım
Bilginiz olsun istedim
Okuyun deneyin
Windows Xp içindir
Pro ya da Home ayrımı yoktur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul