Yalnız Mesajı Göster

Windows Kurulumu Resimli Anlatım

Eski 10-25-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Windows Kurulumu Resimli Anlatım

Ve dosyalar CD-ROM'dan diske koplayalanıyor:

Ve sistem yeniden açılacak:

Bilgisayar açıldığında Windows XP ilk defa Graphical User Interface(GUI) - Grafik kullanıcı arabirimi ile açılıyor:

Şimdi karşımıza önemli bir adım geldi Eğer Türkçe dışında bir versiyonu yüklüyorsanız(muhtemelen English olanı) bu ekranda hem Customize düğmesine tıklayarak Türkiye'yi seçmemiz lazım, hem de Details ile Türkçe klavyeyi seçmemiz gerekiyor

İsminizi ve eğer bir kurumda yükleme yapıyorsanız kurum ismini yazın:

25 haneli Product key'i girin (Windows XP CD-ROM üzerinde-kutusunda yazıyor)

Ağda da görünecek ve ağ üzerinde her bilgisayarda farklı olması gereken Computer name değerini girin

Administrator kullanıcısının şifresini girin, Confirm password karşısına aynı şifreyi tekrar girin:

Administrator şifresini boş bırakabilirsiniz ama eğer bir şifre girerseniz bu şifreyi kesinlikle unutmayın, yoksa makinayı açamazsınız

Date and Time Settings

Tarih ve saati kontrol edin, gerekiyorsa düzeltin Time Zone alanında Türkiyenin GMT +2 olan saat dilimini seçin (Athens, İstanbulgibi bir ismi var)

Eğer bilgisayarda takılı bir ağ kartı varsa, kurulum işlemi sırasında tespit edilecektir Bu durumda size altta olduğu gibi Typical settings ile, yani varsayılan ayarlarla birşey sormadan kurulmasını veya Custom settings ile bazı ayarlar yaptırmasını(mesela IP adresini girmek gibi) seçtirecektir Biz Typical settings'i seçiyoruz, zaten kurulduktan sonra istediğimiz gibi gidip bu ayarları değiştirebiliriz

Ekran çözünürlüğümüzü ayarlayacak OK

İnternet üzerinden Microsoft'un web sitesine bağlanmayı deneyecektir Bu adımı Skip ile geçmenizde hiçbir sakınca yok

Administrator özelliğine sahip olacak ilk kullanıcıları oluşturmanız istenecek Ve XP'nin login ekranı karşınıza gelecektir

BU KADAR

Alıntı Yaparak Cevapla