Konu
:
Reverse Engineering Dökümanları
Yalnız Mesajı Göster
10-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reverse Engineering, herhangi bir programın işleyişini analiz ederek kullandığı yöntem ve algoritmalari çözme işlemidir
Copyrighted(Telif Hakları olan) yazılımlar uzerinde yapılması ABD kanunlarınca suçtur, bu yüzden kötü amaçla kullanılmamalıdır
Ücretsiz sunulan ve geliştirmeye açık programlar üzerinde anlatılan konuları deneyebilir, programların işleyiş mantığını çözebilirsiniz
Döküman paketi içeriği sadece bilgilendirme, eğitim ve inceleme amacıyla yazılmıştır
Üreticinin Açıklaması:
İllegal olarak yapıldığında -----ing(program kırma) olarak adlandırılan Reverse Engineering sanatı hakkında tecrübelerime dayanarak tamamen kendi yazdığım Reverse Engineering dökümanlarımı paket haline getirerek paylaşmaya karar verdim
Bu konuda Türkçe dökümanlar son derece kısıtlı ve hala SoftICE gibi çağ dışı kalmış debuggerlar (hata ayıklayıcıları) hakkında seneler öncesinde yazılan dökümanlar paylaşılmakta
Dökümanlarımda güncel ve en yeni araçlardan, tekniklerden ve teknolojilerden bahsettim
Debugger olarak günümüzün en kullanışlı ve popüler ring 3 debuggerlarından birisi olan Ollydbg'ı kullandım
Kendi yazdığım örnek programlar üzerinde konu konu ayırarak anlatımlar gerçekleştirdim
Ayrıca bu konuda çektiğim 3 Reverse Engineering videomu pakete bant genişliği probleminden dolayı dahil edemesem de paket içerisinde verdiğim linklerden ulaşabilirsiniz
Dökümanlar programcılara -----erlara karşı savunma amaçlı bilgi edinebilmeleri amacıyla yazılmıştır
İllegal herhangi bir unsur taşımamakta olup sorumluluk uygulayan kişiye aittir
Konu Başlıkları:
- Unpacking
-
Net Programları
- DeDe & VBDecompiler
- Patching
- Loader&Trainer
- Kod Enjeksiyonu
- ------ler
- Hedef Bölge
- Self Modifying