Konu
:
Bakım Elemanlarında Standart Uygulama
Yalnız Mesajı Göster
10-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BAKIM ELEMANLARINDA STANDART UYGULAMA
Sosyal hizmet kuruluşlarında bakım ve temizlik hizmetleri ayrıştırılmıştır
Özürlülere yönelik Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde ortalama 6 çocuğa bir bakım elemanı hizmet vermektedir
Çocuklara yönelik kuruluşlarımızda ise, ortalama 8 çocuğa bir bakım elemanı hizmet sunmaktadır
Hizmet sunduğumuz kişilerin ihtiyacına göre (kişinin birebir hizmet ihtiyacı duyması gibi geçici durumlarda), bakım elemanı başına düşen kişi sayısı daha da azalabilmektedir
Yapılan düzenlemelerle, bakım hizmetinde uluslar arası standart yakalanmıştır
24 saat esasına dayalı olarak görev yapan bakım elemanlarının bu alanda eğitim almış olmaları tercih nedenidir
Söz konusu eğitimler sonrasında bakım elemanlarına, bu alanda eğitime katılmış olduklarına ilişkin belge (sertifika) verilmekte ve bu belge MEB tarafından onaylanmaktadır
Bu alanda kaliteye ulaşmak için eğitim sonunda sertifika almış olanların, ilgili kuruluşlarımızda çalışmaları durumunda asgari ücretin % 30 kadar fazla maaş alabilme imkânı tanınmıştır
Bakım elemanlarının sosyal hizmet kuruluşlarında hizmet vermeye başlamalarıyla birlikte, kuruluşlarda sürekli olarak, iş başında eğitimler verilmektedir
Bu eğitimler yılın belirli dönemlerinde hizmet içi eğitim programı şeklinde de devam etmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul