Yalnız Mesajı Göster

Şiir Kokusu (İsmet Özel)

Eski 10-24-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Şiir Kokusu (İsmet Özel)

MUSİKİSİNİ KAYBETMİŞ BİR TOPLUMUZ

Biz şu gün yaşadığımız çağda, yaşadığımız günlerde, musikisini kaybetmiş bir toplumuz “Türk müziği” diye bir şey yaşamıyor artık Ama bir tek ümidimiz var: Hâlâ Türk şiiri varlık endişesiyle çırpınıyor Bunu da ben yapıyorum ya da yapılmasına destek veriyorum Eğer biz bir millet olarak varlığımızı ciddiye alıp bu varlığın hem kendimize, hem başkalarına faydasının dokunmasını gözetiyorsak, şiirin kazandırdıklarına odaklanmamız gerekiyor Focus bu olmak zorunda Maalesef bu çok ağır bir hüküm hakkımızda Daha doğrusu, başımıza gelen çok belalı bir şey Musikimizi kaybettik Dünyada Batı klasik müziği dediğimiz müzik ve Türk klasik müziği dediğimiz müzik dışında sistemi olan başka bir müzik yok Tesadüfi şeyler değil bunlar

Nasıl 14 asırda İtalyan site devletleriyle kapitalizm temellerini attı ve Osmanlı devletinin kuruluşuyla beraber piyasa ekonomisi olmayan bir düzen de temellerini attı dediysem, bu da böyle bir süreçtir Bu yüzden iki ayrı musiki doğdu dünyada ve başkaları bugün bizim bütün insanlık olarak geldiğimiz noktanın periferisine düştüler Merkez, aslında metropol Türk-gavur çatışmasında oluştu Onun için, her zaman sorulacak sorunun şu olduğunu tekrar ettim ben: “Ağzında geveleme, Türk müsün gavur musun sen onu söyle”
Bu, dünyada bugün vardığımız nokta bakımından Amerikanlaşma veya Türkleşme arasında bütün milletlerin, Almanlar da dahil buna, yapacağı bir tercihtir

Alıntı Yaparak Cevapla