10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seçme Deneme Yazilari
Öğrendiğim bir şey var yaşadıklarımdan  
Bir yarım aklım vardı / onu da leylekler kaptı
Kemikleşmiş laflar hep sıkmıştır beni  yarım yarım yamalak düş gibi önüme serilirler
Neden asayım ki yıldızları gök yüzüne ve neden saçlarım yalnız kalsın
Bazen dolaşırım yalnızlığımın dar sokaklarında
Köşe başlarından kuyruk sallayan kedilerin bağırtıları gelir kulağıma, üşürüm kendimle, kendimce
Bir sokak lambam bile yok, puslu ışığı altında sevgili öptüğüm
Bir kaldırım taşı, ayak izlerini süreceğim
Aslında çöpten ekmek toplayan bir kimsesizim bile yok ve elleri çamurlu dilenci çocuklarım
Yalnızım yani anlacağın  yalnızım içim buruk, göz bebeklerim kırmızı
İki kere ikinin dört ettiğini söylüyorlar bana
İnanmıyorum aslında inanmak istemiyorum, nasıl bu halim mi dört !
Kendime suskun düşler satın alıyorum gecelerden
Borç hayli kabarık, ser sefil umutlarımın kara kaplı defterinde ödenecek ama kim bilir belki hemen  belki de yarın  öbür gün
Hekimde kesilmişim kendi kendime; tedavisi zor hastalıklarla uğraşıyorum ciğerlerimde Ne yani, öksürmüşsem, kan damladıysa dilimin ucundan şiirlerime  ve ben isyansam göbeğime bağladığım taş misali  isyansam diyorum    yaşanmayan aşklar misali
Geri dönüşler yok bu yolculuklarda, her an bir inziva karargahı gibi sığındığım merdiven boşlukları Gelen geçen yok, yağmurlar bile ıslatmıyor eskisi gibi  kurumuşum, kirlenmişim
Yalan gibi 
Şimdi bir uçurumun kenarında olmak vardı, kimsenin olmadığı koca yamaçların sırtından bakmalı en diplere Mendil sallamalı uçurum çiçeklerine rüzgar bir başka esmeli, intiharı düşünmeli özgürce
Gidilmiyor yalnız, oysa ellerinin o sıcaklığı, avuçlarındaki ıslaklıktan kayıp düşmek vardı ya bu sonsuz kuyulara  o da olmadı
Yanlış zamanların getirdiği iki damla göz yaşı gibi ağlamaklı bir iki kelime düşseydi ya bağıra bağıra gönül bahçeme o da olmadı
Aslında *öğrendiğim bir şey var yaşadıklarımdan* hayat ne seni ne de beni güzelim
Yormadı
Yoramadı !
|
|
|