| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Avukat|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler 

AVUKAT
 (skeç-komedi)

HİZMETLİ: (Ortalığı temizler, avukatın masasını temizlerken avukat oturmaktadır
  ) Vallahi avukat bey çok zekisin avukat yazısının altına Made in Japan yazdırmakla iyi ettik galiba, herkes Japon malı sanıyor sizi  Televizyonun, elektronik eşyaların Japon malı olanları var da avukatın Japon malını ilk kez görüyorum  Japon malı avukat Ahmet Adıgüzel  AVUKAT: Japon malı deyip durma işine bak be
    HİZMETLİ: Ayten isimli bir bayan aradı ve sizinle görüşmek istediğini söyledi
  Bir iki saat sonra geliyorum dedi  Miras işiymiş  AVUKAT: Miras işi mi? Tamam ilginç bir olay ama parasıyla değil mi ilgileneceğiz
  Sen bu günlerde fazlaca kilo aldın, onları versen iyi olur  Küt diye kereste gibi devrilir, geberirsin valla! Sekretersin kendine dikkat etmelisin  HİZ: Yok canım, kilom fazla mı ?
 AV: Büyüyünce fil olacakmış gibi bir halin var
  HİZ: Yapmayın avukat bey
  O kadar değil tartıldım seksen beş kiloyum  Yani bir eşeği tartsan daha ağır gelir  AV: Zaten biraz daha kilo alırsan ondan farkın kalmayacak
  Bol bol egzersiz yap  Kilo ver  Sonra kalp krizinden gidersin vallaha    HİZ: Sahi mi söylüyorsunuz ?
 AV: Tabi ki, sürekli çalış iş yap
  En iyi zayıflama yolu çalışmaktır, ev işi yapmaktır  HİZ: Ben eve gideyim o zaman
  AV: Akıllı, ev işi yapmak için eve gitmeye gerek yok, burada da aynısını yapabilirsin
  Bol bol temizlik yap  Kilo verirsin  HİZ: Ne güzel !
 AV: Evet mesela şu sehpayı getir, masanın üstüne koy
  (Hizmetli sehpayı alır getirir koyar  ) Yakıştı mı ? HİZ: Yooo
  AV: İyi o zaman geri götür, yerine koy
  HİZ: Zayıflamak için devamlı böyle mi yapacağım ?
 AV: Buna benzer işler
    (Kapı çalar  ) Kapıya bak  HİZ: Buyurun
  (İçeri bir erkek bir bayan girer
  ) AV: Buyurun hoş geldiniz
  KOCA: Hoş bulduk
  KADIN: Hoş bulduk
   AV: Hayırdır, bir avukata ihtiyacınız var herhalde
  KOCA: Hayır efendim, bizim anlayışa, sevgiye, düzene, mutlu bir yuvaya ihtiyacımız vardı
  Ama olmadı  Şimdi mecburen avukata ihtiyacımız var  Boşanmak istiyoruz  AV: Öyle mi? Ne güzel! Değil tabi
  Demek boşanacaksınız  Biliyorsunuz ki boşanmak ciddi bir durumdur  Çok iyi düşünmeniz gerekir  KOCA: Evet, düşündük, taşındık
    Zaten o düşünemiyor  Ben onun yerine de düşündüm ve karar verdim  KADIN:Niye düşünemiyor muşum? Başlamayalım yine
  KOCA:Tabi başlamaya gerek kalmadı, zaten bitti
    Her şey bitti  AV: Efendim şimdi niçin boşanmak istediğiniz konusuna açıklık getirelim isterseniz
  KOCA: Tabi getirelim, açıklık getirelim, niçin boşanıyoruz ulan biz?
 KADIN: Bunun için boşanıyoruz işte!
 KOCA: Evet bunun için boşanıyoruz değil mi? Bunun için bizi boşayın hakim bey, pardon avukat bey
  Hatta made in Japon Bey  AV: Tamam, önce şu konuya bir açıklık getirelim
  Beyefendi niçin boşanıyorsunuz? KOCA: Efendim şunun için boşanıyoruz
  Eee eee şey için eee anlaşmıyoruz     AV: Tamam, demek bunun için boşanıyorsunuz Allah Allah
 KOCA: (Karısına) Görüyor musun? Adam bile bize hak verdi
  Allah Allah bile dedi  AV: Hanımefendi siz neden boşanıyorsunuz?
 KADIN: Efendim ben eee şey için boşanıyorum
  Eee işte anlaşamıyoruzmuşuz bunun için boşanıyoruz   AV: Ne güzel! değil
  Demek boşanacaksınız  KOCA: Tabi avukat bey, üstelik boşanmak için bu kadar çok sebep varken dün bir de demez mi? Ben Fenerbahçeliyim diye
  İşte ipler o zaman koptu  Evlenmeden önce arkadaşın kendisini uyarmıştım  AV: Ne diye?
 KOCA: Fenerbahçe’nin adını ağzına almayacaksın diye
  Fenerli olduğunu yıllarca gizlemiş  Yıllardır bir fenerliyle evliymişim de haberim yokmuş  KADIN: Fenerbahçeli olmak suç mu şimdi yani?
 KOCA: Evet suç
  Ulan tutacak başka takım mı yok? Mesela git Mersin İdman Yurdunu tut AV: Şimdi tam anlayamadım da
  Siz karınızdan FB’li olduğu için mi boşanıyorsunuz  ? KOCA: Tam olarak öyle değil tabi
  Mesela hanımefendinin matematiği ve kimyası da oldukça zayıf  Yani böyle olmaz ki  Anlaşamıyoruz  Lisedeyken müzik dersi de zayıfmış zaten  KADIN: Her akşam eve sarhoş geliyorsun, senin eziyetini çekiyorum sürekli, bıktım artık
  Dayanamıyorum  İnsan evlenince huzur, mutluluk ister  Biz hiç huzur bulamadık mutlu olamadık ki  Ben mutluluğu pembe dizilerde seyrettim  KOCA: Görüyorsunuz zeytinyağı gibi üste çıktı
  Huzurlu değilmiş miş miş miş  Çarpılırsın ulan yalan söyleme  Sana huzur bulasın diye Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur adlı romanını bile aldım  KADIN: Yine suçlu ben oldum
  Sen çocuğumuzun kız olmasından bile beni sorumlu tuttun  AV: Çocuğunuz da mı var ?
 KOCA: Evet Ona çocuk denirse var
  Daha doğrusu, o kız hanımefendinin  Önceden anlaştık, erkek olacaktı, olmadı  Bir erkek çocuk bile veremedin bana, yazıklar olsun! KODIN: Tamam, onun suçu da benim, suçsa tabi
  AV: Bu tartışmalara bakılırsa aranızda çözülmeyecek sorunlar var
  Siz en iyisi boşanın olmaz mı? KOCA: Eeee bak bu çok iyi bir fikir, bunu hiç düşünmemiştim
  Hatırlattığınız için teşekkürler avukatçığım  (Sinirlenir) Kardeşim biz buraya boşanmak için geldik, sen ne diyorsun? AV: Hanımefendi siz ne diyorsunuz ?
 KADIN: Ben ne diyeyim, kocam her şeyin en iyisini bilir
  AV: Kocanız sizden boşanmak istiyor
  KADIN : Kocam bilir valla! Ben ne diyeyim?
 AV: Hanımefendi siz çalışıyor musunuz?
 KOCA: Evet, ev işleri yapıyor, çamaşır, bulaşık falan
    AV: Öyle değil, paralı maaşlı bir işte çalışıyor mu ?
 KOCA: O ne demek ulan? Kafamda boynuz falan görüyor musun sen ?
 AV: Beyefendi konuyu saptırmayın
  Hanımefendi çalışmıyorsa ve boşanmak istemezse ona boşanınca nafaka vermek zorunda kalacaksınız  KOCA: Nafaka mı o ne? Sadaka gibi bir şey mi?
 AV: Hayır aylık belli bir miktar parayı sürekli vereceksin
  KOCA: Hadi ya! İyi valla! Karıyı hem boşayalım, hem de para verelim
  Ulan nişanlanırken para, evlenirken para, boşanırken para, boşadıktan sonra para    Ne ulan bu karı milletinden çektiğimiz? Medeni Kanun değişsin, böyle olmaz arkadaş! KADIN: Vallahi avukat bey kocam en iyisini bilir
  Geçende bir filmin sonunda ne olacağını bile bildi  Şaştım kaldım  KOCA: Salak, o filmi önceden izlemiştim
  AV: Sizin boşanma kararınız kesin mi ?
 KADIN: Vallahi ne desem bilmiyorum
  Babam beni bu adama verdi  Birkaç kere telefonda konuştuk, sonra evlendik  Ben üzerime düşen görevleri yapıyorum  Temizlik, bulaşık, yemek, çamaşır falan, ama kocam olan bu adam da üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor: İşe gidiyor, geliyor, hatta fazlasını yapıyor  İşten yorulup geliyor, bir de beni dövüyor, iyice yoruluyor, ben bu duruma üzülüyorum  İki yaşında kızımız var, onu gözümüz görmez oldu neredeyse  KOCA: Kızımız deme o senin kızın
  Kahvede bile herkes benimle dalga geçiyor, “kız babası” diye  Çok zoruma gidiyor  Üstelik çocuk 2 yaşına geldi, çarpım tablosunu bile bilmiyor  AV: Bu tartışma uzar gider
  Siz kararınızı verin, beni de boş yere yormayın  Biz sekreterimle egzersiz yapacağız daha  Evet hanımefendi, boşanmak istiyor musunuz ? KADIN: Tabi ki gururlu, şerefli bir insan olarak, beni sevmeyen benle yaşamak istemeyen biriyle evli kalmak istemem
  -SON-

|