|  10-24-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Millet Malı -Skeç- 

KOMUTAN : Hey, durun bakalım
  GELİN : Buyur kumandan
  KOMUTAN : Ne yapıyorsunuz burada?
 GELİN : Cepheye, Türk ordusuna cephane taşıyoruz
   KOMUTAN : Allah emeğinizi zayi etmesin bacım, sizin hakkınızı bu millet nasıl öder?
 GELİN : Şu düşmanı yurdumuzdan bir atalım da kumandan,boş ver sen bizim hakkımızı
   KOMUTAN : İnşallah bacım, bu düşmanın hepsini atacağız yurttan
  Söyle bakalım, sen kaç yaşındasın? GELİN : Şeeey, 18 yaşındayım
  KOMUTAN : Allah´ım, görüyorsun, genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla kadınıyla hepimiz seferber olduk
  Sen bizi muzaffer kıl   GELİN : Amiiin
   KOMUTAN : Bacım, bu yaşlı teyze kim?
 GELİN : O benim ninem
  Oğlunun biri savaşta şehit oldu  KOMUTAN : Peki şu oturan delikanlı niye bize hiç bakmıyor?
 ANA : Gururundan değil evladım, o da abisi gibi savaşa gitmişti, ama bir bacağını kaybetti cephede
   Ayağı iyileşir iyileşmez hemen tekrar cepheye gidip savaşmak istedi  Ama almadılar onu askere "bir bacağı takma" diyerek    KOMUTAN :Yaaaa     ANA : Şu 18 yaşında olduğunu söyleyen taze gelin ve kucağındaki bebek de onun
    KOMUTAN : Niye konuşmuyor, dilsiz mi yoksa?
 ANA : Hayır dilsiz değil
  Kunuşabilyor  Ama vatanımız düşman işgalindeyken askere alınmamak ona öyle ağır geldi ki o gün bu gündür tek kelime etmedi kimseye    KOMUTAN : Dur bakalım nine
  Bir konuşalım bu Anadolu aslanıyla  ANA : Boşuna yorma kendini evladım
  Selamını bile almaz kimsenin  KOMUTAN : Delikanlı, duyduğuma göre savaşta bir bacağını vatan uğruna vermişsin
  Adın ne senin? DELİKANLI :
 KOMUTAN : Bu ne haldir bre
    ! Sen ne biçim askersin ki, karşında bir Türk komutanı var ve sen kılını dahi kıpırdatmadan oturuyorsun  Kalk ayağa ! DELİKANLI :
 KOMUTAN : Bak yiğidim
  Acını anlıyorum  Hangi Türk istemez ki bu zor zamanda cephede olmayı? Hangi Anadolu delikanlısı düşmana karşı şehitlik sevdasıyla coşmasın? Seni anlıyorum  Haklısın  Üzülmekte haklısın  Ama yanıldığın bir şey var
  ASLAN YARALI DA OLSA ASLANDIR    Bu topal halinle hiçbir işe yaramadığını sanıyorsun  Yanılıyorsun  Koşamasan da ata binebilirsin  Haydi kalk  Cepheye gidiyoruz  DELİKANLI : Doğru mu? Bu söylediklerin doğru mu kumandanım? Sahiden beni yeniden cepheye götürecek misin? KOMUTAN : Evet, sana, senin gibi bir kahramana çok ihtiyacımız olacak
   DELİKANLI : Bu topal halimle mi?
 KOMUTAN : Bir ayağın yok ama kanatların var ya
    Bu yiğidi ata bindirin  Benim tüfeğimi de verin eline  Toparlanın gidiyoruz  Sağlıcakla kalın nine   DELİKANLI : Şükürler olsun
    Allah´ım sana şükürler olsun  Ana , ana kal sağlıcakla  Sen  , sen de yavruma iyi bak köylü kızı  Ona babasının ve amcasının nasıl bir asker olduğunu anlat birgün    Sen de hakkını helal et  Ben artık komutanımla gidiyorum  ANA : Uğurlar osun evladım
     GELİN : Gittiler ana
  Haydi biz de yola koyulalım  ANA : Doğru, yola koyulalım artık
  Ama bu bulutlar da ne! Kızım yağmur yağacak  Cephaneler ıslanacak şimdi  Ne yapacağız? Yanımızda bir örtü de yok    GELİN : Dur nine!
 ANA : Kızım ne yapıyorsun? Bebeğin üstündeki örtüyü niye çıkarıyorsun? Hava soğuk! Üşütecek, hasta olacak zavallı
    GELİN : Bebeğin örtüsünü cephanenin üstüne örteceğim
  ANA : Ama bebek? Ya hasta olur, ölürse
    GELİN : Nine, nine! Bebek, benim bebeğim
  Ama bu cephane millet malıdır  Ne yapayım ölürse! Vatan sağolsun! 

| 
	|  |   |